Vrijdag 1 mei 2015 is het Bloesemtocht Smulpad op Zorglandgoed officieel geopend. Dit fruitsmul-wandelpad, omgeven door verschillende soorten fruitbomen en struiken, is mogelijk gemaakt door de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. In 2014 werd Zorglandgoed Bloemfonteijn gekozen als een van de doelen die vanuit de opbrengsten van de Bloesemtocht werden gesteund. Afgelopen winter is dit pad aangelegd, zijn de verschillende fruitbomen gepland en is ook het rolstoelpad gerealiseerd. Zorglandgoed Bloemfonteijn is een openbaar toegankelijk landgoed zodat iedereen kan komen genieten van al dit moois. De appels en peren staan al vol in bloei en ook de kersen zijn op dit moment prachtig. Ook de bessen, bramen en frambozen laten hun eerste bloemen al zien.

Kees Roldanus, voorzitter van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, is erg enthousiast over hetgeen is gerealiseerd. “Het is prachtig te zien dat wij ons thema, wandelen door de prachtige bloeiende Betuwe, ook in hebben kunnen zetten voor de bewoners en bezoekers van Zorglandgoed Bloemfonteijn.

Na de officiële openingshandeling werden alle aanwezigen uitgenodigd de eerste stappen te zetten op het prachtige Bloesemtocht smulpad. “Het is nu nog bloesem, maar weldra zal het fruit gaan groeien en kan iedereen gaan smullen van al dit lekkere fruit” .

De Stichting Rode Kruis Bloesemtocht organiseert jaarlijks op de derde zaterdag van april de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen en omgeving. Het doel van de stichting is het organiseren van een kwalitatief goed wandelevenement, maar bovenal zamelt de stichting met dit wandelevenement geld in voor goede doelen in het kader van de nationale sociale hulp: steun bieden aan de sociaal zwakkeren in de samenleving; de chronisch zieke-, gehandicapte- en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd.