Comfortabel wonen, elke dag goed besteed

Zorglandgoed Bloemfonteijn biedt kleinschalig wonen en dagbesteding op maat in een prachtige, natuurlijke omgeving. We zijn ervan overtuigd dat deze combinatie ideaal is voor mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Persoonlijke begeleiding, hoogwaardige zorg en veel groen geeft deze bijzonder kwetsbare groep mensen de rust en geborgenheid waar zij veelal behoefte aan hebben.

Permanente bewoning
Bloemfonteijn wordt een nieuw thuis voor 24 bewoners. Ze wonen hier in de privacy van een eigen studio en in gezelschap van een kleinschalige woongroep. In totaal zijn er straks 3 woongroepen van elk 8 bewoners. We doen er alles aan om de bewoners een gevoel van thuis te geven, de zorg is ondersteunend. In de hele opzet wordt zoveel mogelijk een normale thuissituatie nagestreefd. Zo zijn er drie centraal gelegen woonkamers (één voor elke woongroep) en een keuken, met daaromheen de eigen (slaap)kamers.
lees meer over het gebouw >

Geavanceerde domotica
In de woongebouwen worden de allerlaatste innovaties op het gebied van domotica toegepast om de veiligheid en het comfort van de bewoners te waarborgen. Denk hierbij aan automatische alarmering, bewegingsdetectie en communicatiesystemen.

Intensieve 24 uurs-zorg
Wonen op Bloemfonteijn betekent 24 uur per dag verzekerd zijn van zorg. We werken met een professioneel team van deskundige medewerkers. Daarbij zijn beheerders Rian en Monique Verwoert straks permanent op het terrein aanwezig; zij wonen er zelf ook. De bewoners zullen snel vertrouwd zijn met de beheerders en het team van zorgprofessionals; de persoonlijke band is belangrijk voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Natuurlijke dagbesteding
Het terrein van Zorglandgoed Bloemfonteijn bestaat uit bijna 6 hectare natuurgebied, met hierop wandelpaden, een dierenverblijf, veel natuur en groen, waaronder fruitbomen. Hier kunnen de bewoners zich nuttig maken, al naar gelang hun mogelijkheden en rekening houdend met hun beperkingen. De dagbesteding zal dus op het landgoed zelf plaatsvinden! De werkzaamheden lopen uiteen van het verzorgen van de dieren tot het onder begeleiding ‘onderhouden’ van het landgoed. Alle activiteiten worden afgestemd op de mogelijkheden en voorkeuren van de bewoners en er is ook binnen voldoende ruimte voor dagbesteding voorzien.