Wie de Waal volgt van Zaltbommel naar Tiel komt langs de dorpjes Heesselt en Varik. Tussen deze twee dorpen ligt Zorglandgoed Bloemfonteijn, een gebied van bijna 10 hectare met aansluiting op Landgoed ‘den Steen’ en natuurgebied ‘de Heesseltsche Uiterwaarden’. De ideale locatie voor een kleinschalige woonvorm en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap.

Bijzonder landgoed, prachtige natuur
Het is een prachtig landgoed in het rivierengebied van de Waal. Midden in de Betuwe, met talloze fruitbomen en plas/drasgebieden vol bijzondere flora en fauna. Bij de inrichting is zoveel mogelijk rekening gehouden met de oorspronkelijke begroeiing en de omgeving door het planten van onder meer hoogstamfruitbomen.

Vlakbij Varik en Heesselt
De ligging is ideaal vanwege de nabijheid van de dorpskernen van Varik en Heesselt. Hier zijn diverse voorzieningen, (sport)faciliteiten en andere zorgactiviteiten. Daarbij bevorderen de sociale contacten de integratie in de samenleving; onze bewoners staan echt midden in de samenleving en horen er helemaal bij. Varik en Heesselt zijn vriendelijke en ruimdenkende dorpen; eerdere vergelijkbare initiatieven zijn hier met open armen ontvangen.

Open landschap
Zorglandgoed Bloemfonteijn is een NSW-landgoed dat vrij toegankelijk is voor recreanten en mensen uit de regio. Ook hierdoor ontstaat interactie met de buurt en is het landgoed een natuurlijk onderdeel van de leefomgeving. De wandelpaden op het landgoed zijn aangesloten op de bestaande struinroute en maken zo een mooie koppeling met alles wat er al aanwezig is. Ook het dierenverblijf en het speciale vriendenbos zijn voor iedereen toegankelijk. Bij al deze openheid besteden we veel aandacht aan de privacy van onze bewoners, die is te allen tijde gewaarborgd.

Download hier de pdf van het perceel
plattegrond-perceel-voorvertoning