We hechten heel sterk aan kleinschalige woonzorg, met persoonlijke en individuele aandacht voor iedereen die bij ons woont. Op Zorglandgoed Bloemfonteijn is ruimte voor maximaal 40 bewoners. Ze wonen verdeeld over vijf woongroepen en drie gebouwen, zodat elke groep uit niet meer dan 8 bewoners bestaat. Iedereen heeft de privacy van een eigen studio, dat geheel naar eigen wens kan worden ingericht. Ontmoeting vindt plaats in de gezamenlijke woonkamers, in de dagbestedingsruimten, op de terrassen en op het landgoed in de natuur.

Huiselijk en gastvrij
De hele opzet en inrichting voelt vertrouwd en huiselijk, de indeling van de groepen gebeurt zoveel mogelijk in overleg met bewoners en ouders. Familie en vrienden zijn altijd welkom. Dit is het thuis van de bewoners, daarom hanteren wij geen afgebakende bezoektijden. U komt wanneer u dat wilt. Overnachten is in overleg ook altijd mogelijk in een van de speciale logeerkamers.

Comfortabel en veilig dankzij de allernieuwste domotica
Met de laatste technieken op het gebied van domotica en persoonsbeveiliging is Zorglandgoed Bloemfonteijn helemaal toegerust op bewoners met een (meervoudige) verstandelijke handicap. Zo gaan de lichten vanzelf gedimd aan bij een nachtelijk toiletbezoek en gaat er automatisch een melding naar de verzorgers als iemand ‘s ochtends opstaat. Alle vormen van automatische alarmering, bewegingsdetectie en communicatie zijn erop gericht het leven voor onze bewoners zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Wij nemen geen enkel risico, zodat u uw kind of familielid met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen. Dit alles uiteraard met inachtneming van de privacy van onze bewoners.

Waar komt de naam vandaan?
Bloemfontein is een middelgrote stad in Zuid-Afrika, gelegen in een prachtige, bosrijke omgeving. De kleurrijke natuur en het optimisme van de bewoners zijn een bron van inspiratie voor Rian en Monique Verwoert, de initiatiefnemers van Zorglandgoed Bloemfonteijn.

Download hier de pdf van de gevelsgevels-voorvertoning

Download hier de pdf van de plattegronden
plattegronden-voorvertoning

Download hier de pdf van het perceel
plattegrond-perceel-voorvertoning