Onze nieuwe Snoezelruimte 418968852_401281852246880_8299566926680067501_n

We zijn zeer verheugd dat we als Bloemfonteijn het goede doel mogen zijn bij de afscheidsreceptie van oud-directeuren van het prachtige familiebedrijf Van Doorn. In overleg hebben we gekeken naar een blijvende herinnering die door alle bewoners van Bloemfonteijn kan worden gebruikt. Dat werd een snoezelruimte. Onderstaand een uitleg.

Wie zijn wij:
Zorglandgoed Bloemfonteijn is een woonvorm met 24-uurszorg, maar bovenal een thuis dat helemaal wordt ingericht op de wensen en behoeften van de bewoners.
We hechten heel sterk aan kleinschaligheid, met persoonlijke en individuele aandacht voor iedereen die bij ons woont. Op Zorglandgoed Bloemfonteijn is ruimte voor maximaal 40 bewoners. Ze wonen verdeeld over vijf woongroepen, zodat
elke groep uit niet meer dan 8 bewoners bestaat. Iedereen heeft de privacy van een eigen studio, die geheel naar eigen wens kan worden ingericht.

Ontmoeting vindt plaats in de gezamenlijke woonkamers, in de dagbestedings-ruimten, op de terrassen, op de kinderboerderij, in de speeltuin en op het landgoed in de natuur.
Zorglandgoed Bloemfonteijn is een NSW-landgoed en biedt bewoners uitgebreide mogelijkheden voor dagbesteding, al naar gelang hun mogelijkheden en rekening houdend met hun beperkingen.

Professionele zorg van het hoogste niveau is gegarandeerd, dankzij de 125 eigen medewerkers. Verpleegkundigen ,verzorgenden, begeleiders en specialisten maken onderdeel uit van ons team.
De allernieuwste domotica maakt wonen veilig en comfortabel.

De eigenaren, bewoners én ouders van Sherilyn, Rian en Monique Verwoert heten u van harte welkom. Zij zijn de initiatiefnemers van Zorglandgoed Bloemfonteijn en wonen er met Sherilyn, hun dochter met een meervoudige verstandelijke beperking.Afbeelding1 Samen met Sherilyn wonen er 40 bewoners en 8 deeltijdbewoners en zijn er 12 logees en 5 dagbesteders. Voor deze 65 kinderen, jongeren en volwassenen zijn we, samen met ons team, 24/7 vol overgave bezig om iedereen een fijne dag te bezorgen.

In onze belofte staat weergegeven waar we voor staan als ouderinitiatief:

onze belofte

Wat is snoezelen:
Snoezelen valt onder de belevingsgerichte manier van zorg verlenen. Mensen met dementie of met een verstandelijke beperking zijn vaak meer ingesteld op lichaamstaal en lichamelijk contact. Snoezelen prikkelt de belangrijkste zintuigen: het gehoor, het zicht, de reuk, de tast en de smaak. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kunnen mensen hun emoties en gevoelens uiten. Ook voor mensen met een matige verstandelijke beperking werkt snoezelen rustgevend en ontspannend.


Voorbeelden van snoezelen:

 

Ons plan:

We gaan een nieuwe snoezelruimte bouwen, het SnoezelHuys. Dit gaan we doen op het terras van de belevingstuin (zie foto hiernaast). Afbeelding6
Het is de bedoeling dat we dit op z’n Bloemfonteijns gaan doen, net even anders dan gangbaar. De basis gaat worden een 360 graden projectie in een dome. De beleving die daarmee wordt gecreëerd is uniek. Met verschillende specialisten zijn we in gesprek hoe een dergelijke opzet gemaakt moet worden en welke techniek er nodig is. Omdat veel van onze bewoners rolstoelgebonden zijn, gaan we werken met een soort van gondels waarmee een bewoner in de snoezelruimte gereden kan worden. Onderstaand wat foto’s van een dome en de projectietechnieken die daarvoor gebruikt worden.

Afbeelding9 Afbeelding8 Afbeelding7

 

Stand van zaken:
We zijn intussen gestart met de bouw van het SnoezelHuys. Hieronder het ontwerp van de ruimte zoals we die gaan maken. Veel doen we zelf, zodat we de kosten laag kunnen houden. De techniek kopen we in. Het is de verwachting dat in de loop van het najaar deze ruimte gereed is.
We zijn heel blij met de ondersteuning en we hopen er iets heel moois van te gaan maken. We zijn ervan overtuigd dat deze snoezelruimte een grote toevoeging gaat zijn voor alle bewoners van Bloemfonteijn.

Afbeelding10

Dank u zeer voor uw eventuele bijdrage.