Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, waar alle bewoners, ouders en medewerkers aanwezig waren, heeft de Stichting Anders wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn een fantastische bijdrage gekregen van het Oranje Fonds. De stichting ontvangt een bedrag van 30.000 euro van het Oranje Fonds voor de realisatie en inrichting van ontmoetingsplaatsen zowel binnen in het zorgpaviljoen als buiten op het landgoed. De overhandiging vond plaats op het muziek- en toneelpodium, één van de deelprojecten, gerealiseerd dankzij het Oranje Fonds.

De cheque werd in ontvangst genomen door de bewoners van het zorglandgoed en Rian Verwoert, samen met zijn echtgenote, de initiatiefnemers van Bloemfonteijn. “Echt fantastisch dat het Oranje Fonds ons zo goed wil helpen bij het realiseren van onze droom. Prachtig dat straks onze bewoners, de inwoners van de dorpen en de bezoekers van het zorglandgoed elkaar kunnen gaan ontmoeten en zo kunnen ervaren dat anders ook heel gewoon kan zijn”

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

De Stichting Anders Wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn is in 2013 opgericht om te laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook midden in het leven staan, en met hun talenten iets kunnen bijdragen aan  hun omgeving. Door mensen met en zonder verstandelijke beperkingen met elkaar te verbinden, worden de levens van beide groepen verrijkt. Stichting ‘Anders wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn’ wil deze ontmoeting laten plaatsvinden op het Zorglandgoed.