De Stichting Anders wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn kreeg vandaag feestelijk bezoek. De stichting ontvangt een bijdrage van 12.500 euro van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die werd, als verrassing, overhandigd tijdens een bijeenkomst van de toekomstige bewoners van het Zorglandgoed.

De Stichting Anders Wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn is in 2013 opgericht opgericht om te laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook midden in het leven staan, en met hun talenten iets kunnen bijdragen aan  hun omgeving. Door mensen met en zonder verstandelijke beperkingen met elkaar te verbinden, worden de levens van beide groepen verrijkt. Stichting ‘Anders wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn’ wil deze ontmoeting laten plaatsvinden op het Zorglandgoed. De bijdrage van NSGK is bedoeld voor de inrichting van een speel-ontmoetingsplek.

De cheque werd in ontvangst genomen door de toekomstige bewoners van het Zorglandgoed en Monique en Rian Verwoert, de initiatiefnemers. “Wij zijn bijzonder blij met de steun van NSGK. Mede door deze bijdrage is het mogelijk om de droom van de bewoners en van ons te verwezenlijken, samen spelen en ontmoeten” aldus Rian.

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.