Zaterdag 1 november opende het zorgpaviljoen op landgoed Bloemfonteijn de deuren voor alle inwoners van Varik en Heesselt, alle familie van de toekomstige bewoners en voor toekomstige medewerkers en overige  geïnteresseerden.  Meer dan 400 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid het gebouw van binnen te bekijken.

Op 1 januari a.s. zal het Zorgpaviljoen op landgoed Bloemfonteijn in gebruik worden genomen. Vanaf die dag zullen 24 bewoners met een (meervoudig) verstandelijke beperking hun nieuwe woning betreden. Tot dat moment zal er nog heel veel gebeuren in de afbouw en de aanleg van de buitenruimte. Over enkele dagen wordt er begonnen met de feitelijke inrichting binnen waardoor het dan in verband met de privacy van de bewoners niet meer mogelijk is om in het gebouw een kijkje te nemen. De buitenruimte blijft gewoon toegankelijk. Zowel de wandelpaden, de kinderboerderij en speeltuin zijn straks voor iedereen te bezoeken en te benutten.

Tijdens de open dag waren er ook nog verschillende verrassingen voor de toekomstige bewoners en medewerkers. Maar liefst 4 organisaties maakten bekend een prachtige bijdrage te willen leveren aan de Stichting Anders Wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn. Dit waren:

De protestante gemeente Varik-Heesselt die een mooie picknicktafel en 2 bankjes op het landgoed schonken.

Het Regina van Geuns Fonds met de gift van een prachtige rolstoelfiets.

Het Madurodam Steunfonds die een schitterende bergruimte voor de speciale fietsen mogelijk maakten.

Nico en Mia Vernooij die de bewoners verraste met een fantastische elektrische personenvervoerwagen.

Alle giften werden met luid gejuich door de bewoners en aanwezigen ontvangen. “Het is allemaal al zo mooi en dit maakt het helemaal fantastisch” aldus een van de ouders. Zie hiervoor ook de aparte berichten op deze website (onder het kopje sponsoring).

De Stichting Anders Wordt Gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn is in 2013 opgericht om te laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook midden in het leven staan, en met hun talenten iets kunnen bijdragen aan  hun omgeving. Door mensen met en zonder verstandelijke beperkingen met elkaar te verbinden, worden de levens van beide groepen verrijkt. De stichting stimuleert deze ontmoeting op het Zorglandgoed.